Hoe herken ik een goede kweker

Hoe herken ik een goede kweker ?

Een erkende kweker specialiseert zich slechts in 1 of enkele rassen, niet in een heel gamma waar je dan uit kan komen kiezen.

 

Er wordt vaak ook gewerkt met wachttijden en lijsten vermits er niet heel het jaar door pups te verkrijgen zijn.

 

 

Het kan dan wel zijn dat je een tijdje zal moeten wachten, maar een hond mag nooit een impulsaankoop zijn;

op deze manier ben je ook zekerder van de gezondheid en afkomst van je pup.

 

Over het ras waarin hij handelt, zal de kweker de nodige informatie kunnen voorleggen en rasspecifieke kenmerken kennen.

Vraag steeds of je de moeder ook mag zien, in de meeste gevallen is de moeder dan ook gewoon aanwezig bij de pups wanneer je kennis gaat maken.

Als het een probleem is om de mama hond te mogen zien, mag er al een alarmbelletje gaan rinkelen! "elke pup heeft een moeder!"

 

Een goede kweker zorgt er ook voor dat de pups al een heel deel socialisatie van thuis uit meekrijgen, ze zullen dan ook meestal gewoon in huis opgevoed worden en betrokken worden bij de dagdagelijkse activiteiten.

 

Vraag ook op voorhand om de nodige documenten te mogen inkijken, zoals: (eventueel) stamboompapieren, boekje dierenarts (nodige inentingen/ontworming, hierin staat normaal ook al het land van herkomst, chipnummer, gegevens kweker,...), wanneer het gaat over hondjes met een stamboom kan je zeker ook vragen om de gegevens van de ouderdieren te mogen zien;

deze moeten gekeurd zijn op heupdysplasie e.d. om geschikt voor de kweek bevonden te worden.

 

De meeste kwekers houden ook documentatie bij betreffende het gewicht en groei van de pups en eventueel foto's en zullen graag tijd maken om het nodige te vertellen over hun kroost.

 

Vaak zal je al vrij vroeg naar het nestje mogen komen kijken en vraagt de kweker om een paar keer langs te komen, zo kan hij ook jou wat beter leren kennen.

Voor een betrokken kweker is het immers ook belangrijk om een beeld te hebben van de personen aan wie hij zijn pups uiteindelijk toevertrouwd.

 

Ga af op je gevoel en de openheid van de mensen waarbij je je hondenkind gaat halen; als alles in orde is hoeven ze immers niets te verbergen.

1

Laatste Nieuws!!

Uitlaatservice Regio Edegem

Nog enkele plaatsen beschikbaar!

 

wandelkaartje = 9 + 1 Gratis!

...

Voor al uw voedingsadvies & natuurlijke ondersteuning:

 

Samenwerking met

"Love therapy for animals"

www.lovetherapyforanimals.com

2

3

 

Aangesloten bij de beroepsvereniging voor dierengedragstherapeuten!

 

www.dierengedragstherapeuten.be

 

Contact

 

Roxane Geulleaume

GSM: ​0478 27 71 87

​E-mail: info@roxndogs.be

 

Facebook Profile Page