Let op voor Broodfokkers!

Let op voor Broodfokkers !

Bij de zoektocht naar een pupje is het belangrijk om een kritische en realistische kijk te hebben.

 

Het is soms moeilijk om te weerstaan aan het eerste het beste schattige snuitje dat zich aanbied; net zoals het niet altijd even makkelijk is om wanpraktijken betreffende de handel in honden te herkennen.

 

Maar de realiteit is nu éénmaal dat er mensen zijn die in de handel en verkoop van honden

"easy money" zien; deze hondjes zijn voor hen niet meer dan handelswaar en hun voornaamste bron van inkomsten.

De nodige verzorging en het respect waar elk levend wezen recht op heeft laat dan ook vaak te wensen over; op een zo snel mogelijke manier zoveel mogelijk geld verdienen is de enigste hoofdzaak.

 

 

 

voornaamste problemen bij "broodfok-pupjes":

 

  • de pups worden vaak veel te vroeg bij hun moeder weggenomen, waardoor ze een belangrijk deel van hun socialisatie missen; dit leidt vaak tot gedragsproblemen tijdens het opgroeien en in hun verdere leven.
  • het kweken van deze hondjes gebeurt vaak in schrijnende omstandigheden, die ook qua hygiëne tekort schieten en waarbij pups en moeder niet de nodige medische verzorging krijgen; veel pups vertrekken vaak al ziek naar hun uiteindelijke bestemming.
  • veel pups worden ingevoerd en op elkaar gepropt voor transport, hierbij kunnen de nodige bacteriën al snel aan elkaar doorgegeven worden. Een paar weken later en wanneer ze waarschijnlijk al bij hun nieuwe baasje beland zijn, breekt de ziekte pas uit (veel voorkomende ziektes zijn kennelhoest, parvo-virus,...).

Doordat ze zo jong en al verzwakt zijn, worden zulke ziektes hen al snel fataal.

  • De ouderdieren worden niet getest of uit de kweek gehouden bij erfelijke aandoeningen of bepaalde karakterstoornissen. Je weet dus niet op voorhand of je hondje vatbaarder of meer erfelijk belast is voor dingen als heupdysplasie, hartafwijkingen, oog- en oorproblemen, ademhalingsproblemen (vooral bij de kortsnuitige rassen),...

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er eventuele risico's zijn bij pupjes van wie je de achtergrond niet kent.

 

Er zullen dan ook mensen zijn die zeggen dit is allemaal "wat als..." en "wij hebben een pupje bij die of die handelaar gehaald en het is toch een goed hondje!";

 

Dit zijn dan de pupjes die er nog met veel geluk goed vanaf gekomen zijn...

 

 

MAAR! vergeet dan A.U.B. niet dat er voor elk van deze pupjes ook nog steeds ergens een mama-hond zit, die jaar in jaar uit nestjes moet voortbrengen en geen normaal bestaan kent.

Wanneer ze te oud wordt en niet meer kan dienen, worden deze teefjes gedumpt of afgemaakt.

 

Door niet meer te kopen bij deze handelaars en zo vraag naar pups zal afnemen, kunnen we misschien allemaal helpen om het broodfok-probleem in te dijken.

1

Laatste Nieuws!!

Uitlaatservice Regio Edegem

Nog enkele plaatsen beschikbaar!

 

wandelkaartje = 9 + 1 Gratis!

...

Voor al uw voedingsadvies & natuurlijke ondersteuning:

 

Samenwerking met

"Love therapy for animals"

www.lovetherapyforanimals.com

2

3

 

Aangesloten bij de beroepsvereniging voor dierengedragstherapeuten!

 

www.dierengedragstherapeuten.be

 

Contact

 

Roxane Geulleaume

GSM: ​0478 27 71 87

​E-mail: info@roxndogs.be

 

Facebook Profile Page