GEEN aversieve middelen

GEEN aversieve middelen

Het spreekt voor zich dat naar mijn mening aversieve hulpmiddelen

(slipketting, prikband, E-collar, dichtsnoerende tuigjes,...) een absolute No-go is!

Ik zal hier dus ook geen gebruik van maken tijdens een training en verzoek dan ook aan de mensen waarmee ik train van hun hond een tuigje of gewone halsband aan te doen.

 

De reden waarom ik deze middelen niet graag zie, zijn deels de nadelen die voorgaand ("het juiste materiaal") werden uitgelegd omtrent de gevoeligheid van hals en nek.

 

De druk die het plots toesnoeren van een slipketting e.d. kan zorgen voor erge letsels zoals hernia's (hierbij problemen naar de poten toe), schildklierproblemen, letsels aan zenuwen en bloedvaten,...

Een slipketting wordt ook door heel veel mensen "verkeerd" gebruikt; het snokken aan de lijn wanneer de hond dikwijls al in een hoge staat van alertheid is, verhoogt immers alleen maar de adrenaline en de stress die op dat moment door zijn lijfje giert.

 

Een aversief middel is een hulpmiddel dat de hond een negatieve prikkel geeft op het moment dat hij iets doet wat niet mag.

Door het schrikken of de pijn die hij op dat moment ervaart stopt hij met wat hij bezig is.

Hierdoor lijkt het of het baasje succes behaalt.

Niets is minder waar.

 

Als je hond enkel "luistert" om geen pijn te moeten voelen, lijkt het me logisch dat dit zeker niet optimaal is voor de band die je zou kunnen hebben met je hond.

 

Bij een goede relatie tussen baasje en hond, zal je hond op je vertrouwen en gehoorzamen omdat hij dit graag voor je doet in tegenstelling dat hij dit doet om iets negatiefs te ontlopen.

Op deze manier gaat hij ook veel relaxer zijn; door minder gespannen te zijn is de kans op uitvallen, hypergedrag e.d. ook veel kleiner.

1

Laatste Nieuws!!

Uitlaatservice Regio Edegem

Nog enkele plaatsen beschikbaar!

 

wandelkaartje = 9 + 1 Gratis!

...

Voor al uw voedingsadvies & natuurlijke ondersteuning:

 

Samenwerking met

"Love therapy for animals"

www.lovetherapyforanimals.com

2

3

 

Aangesloten bij de beroepsvereniging voor dierengedragstherapeuten!

 

www.dierengedragstherapeuten.be

 

Contact

 

Roxane Geulleaume

GSM: ​0478 27 71 87

​E-mail: info@roxndogs.be

 

Facebook Profile Page